Geen zin of geen doel?

Wat houdt dat nou eigenlijk in: “ik heb geen zin”? Betekent dat het nou echt, of is het eigenlijk dat je er voor weg loopt en dat je een heerlijk alternatief bedenkt dat je niet kunt afslaan. Zoals ik vorige week een workshop moest voorbereiden waar ik had beloofd dat ik deze voor een bepaalde datum af zou hebben. Ik ben er de hele week druk mee geweest in mijn hoofd, maar er kwam weinig van terecht….. nu geen zin in, nog geen prio. Waar ik het meest tegen aan liep..? het feit dat ik aan mezelf rechtvaardigde dat er tussen de deadline en de workshop zelf 51 dagen zit….!!! Da’s teveel voor mij. Dan is er geen stress.

Ik werk graag op het laatste moment dingen uit. En weet je nou wat het grappigst (nou ja, eerlijk gezegd weet ik niet of het grappig) is? Ik zei niet: ik weet hoe ik ben, ik ga het toch niet eerder doen dan op de dag van de deadline. Tot die tijd ga ik andere dingen doen en dan op de dag zelf ga ik knallen.

Nèeeeeh, wat ging ik doen? Ik liep als een ongeleid projectiel rond, vond mezelf heel belangrijk én druk en heb nog nooit zóoo weinig gedaan in een week.

Dus…. Toen maar weer terug naar de….. ‘waarom doe ik dit werk?’vraag.

Waar wordt ik nu écht blij van..? Dat moest ik gewoon weer even voelen…. Mensen laten zien welke patronen ze hebben en ze hierbij helpen zodat ze er vanaf komen. Als dat werkt, wordt je blij ben je gefocust en is alles afgestemd op het doel dat je wilt bereiken.

Ik heb m’n doel weer helder gesteld. Heb meer geaccepteerd dat ik niet iets doe wanneer het nog niet echt hoeft. Ik heb afgelopen week een heerlijke week gehad, sta mezelf dingen toe die ik mezelf allang niet meer heb toegestaan (neem extra dagen vrij enzo…;-)) en doe wat ik moet doen, op het moment dat ik ze af moet hebben. Af en toe nog een beetje last van schuldgevoel & onzekerheid in het kader van: mag niet, kan niet, maar het verschil is dat ik het nu kan voelen en weer voorbij kan laten gaan i.p.v. dat ik er naar handel.

Dankjewel en heel veel plezier met het voelen van jouw doelen!
Liefs,
Finette

 

 

Nog geen reacties

Geef een reactie